Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ποιητικές συλλογές με τη συμμετοχή της Πετρούλας Σίνη μέσα στο έτος 2015

Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά που με τιμήσατε να με συμπεριλάβετε σε τρεις ποιητικές συλλογές μέσα στο 2015! Ήτοι -τον Όμιλο για την ...

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Της Αγίας Βαρβάρας σήμερα...



"Ζαβολιάρη!" του φώναξα.

Kαι " τον έσπρωξες " μου είπαν ...

Εγώ δεν το θυμάμαι αυτό...

Παραπάτησε κι έπεσε με το κεφάλι από ύψος ενός μέτρου πάνω στην αιχμηρή πέτρα που σφράγιζε, το πιάτο- καπάκι, στο μεγάλο παλιό κιούπι με τις ελιές.

Όταν τον είδα σε αφασία στο κρεβάτι με μελανιασμένο το προσωπάκι του, εξαφανίστηκα...

Με έψαχναν σε όλη την Αγία Παρασκευή... έκλαιγα ασταμάτητα, από το σοκ έτρεμα...

Όταν σουρούπωνε με βρήκε η Θεία Ραλλού να κάθομαι -δύο σπίτια πιο κάτω- σ'ένα πεζούλι επί της Πελοποννήσου, κρυμμένη πίσω από το πεύκο, με καλόπιασε, μου είπε "Πού ήσουν όλη την ημέρα μέσα στο κρύο; Θα αρρωστήσεις ... ηρέμησε μην κλαις κοριτσάκι μου ήταν η κακή στιγμή δεν φταις εσύ ...η Κατερίνα είδε ότι σκουντούφλισε σε πέτρα..."

" Είχε Άγιο" είπε η μαμά "τι μέρα ήταν; Xμ της Αγίας Βαρβάρας ... "

Από τότε όσο ζούσε άναβε κεράκι στην Αγία Βαρβάρα που σώθηκε ο γιος της και διατηρούσε το θρακιώτικο έθιμο της βαρβάρας που έφερε από το χωριό της τη Μαίστρο της Αλεξανδρούπολης.

Κάθε φορά που ξημερώνει η 4η Δεκεμβρίου, η μνήμη μου γυρνά πίσω σε εκείνα τα κρύα πρωινά που άνοιγα τα μάτια μου πριν πάω στο σχολείο και με περίμενε το μπωλάκι με την αχνιστή Βαρβάρα και το σπίτι μοσχοβολούσε σουσάμι και κανέλα.


©Πετρούλα Σίνη 4/12/2013